Mrkvová torta

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g práškového cukru, 6 vajec, 250 g uvarenej mrkvy, citrónová šťava, 100 g zomletých orechov, 50 g preosiatej strúhanky, 60 g hrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva, mletá škorica, tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy, karotka a polovica citróna na ozdobenie. Citrónová poleva: 150 g práškového cukru, 1 bielok, 1 lyžička citrónovej šťavy.

Postup

Krok 1

Cukor vymiešame so žĺtkami do peny. Po 20 minútach miešania pridáme postrúhanú uvarenú mrkvu a citrónovú šťavu. Potom pridáme zomleté orechy, strúhanku, múku premiešanú s práškom do pečiva a mletú škoricu, premiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy, vložíme do vyhriatej rúry a pomaly upečieme. Upečenú tortu vyklopíme, polejeme citrónovou polevou a ozdobíme postrúhanou čerstvou karotkou a plátkami citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 650
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

651

Podobné recepty:
  • Koláč z cukety

    Koláč z cukety

  • Koláč Alicka

    Koláč Alicka

  • Rožteky plnené marmeládou

    Rožteky plnené marmeládou