Špargľová polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g špargle, 1,25 l vody, soľ, 2 mladé póry, zelená petržlenová a zelerová vňať 30 g masti, 30 g hladkej múky, 1 dl smotany, 1 žĺtok, muškátový oriešok, 60 g udusenej ryže.

Postup

Krok 1

Špargľu pokrájame na kolieska, vložíme do osolenej vody, pridáme očistené póry, zelenú petržlenovú a zelerovú vňať a varíme na miernom ohni 40 minút. Potom póry a vňať vyberieme. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, pridáme do polievky a povaríme 20 minút. Nakoniec zjemníme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtok, okoreníme postrúhaným muškátovým orieškom, premiešame udusenú ryžu a odstavíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 619
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

620

Podobné recepty:
  • Hubová polievka II

    Hubová polievka II

  • Ananásová polievka

    Ananásová polievka

  • Polievka z hlív

    Polievka z hlív