Špargľová polievka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Zeleninové
Ingrediencie
- 300 g špargle, 1,25 l vody, soľ, 2 mladé póry, zelená petržlenová a zelerová vňať 30 g masti, 30 g hladkej múky, 1 dl smotany, 1 žĺtok, muškátový oriešok, 60 g udusenej ryže.
Postup
Krok 1
Špargľu pokrájame na kolieska, vložíme do osolenej vody, pridáme očistené póry, zelenú petržlenovú a zelerovú vňať a varíme na miernom ohni 40 minút. Potom póry a vňať vyberieme. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, pridáme do polievky a povaríme 20 minút. Nakoniec zjemníme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtok, okoreníme postrúhaným muškátovým orieškom, premiešame udusenú ryžu a odstavíme.