Vyprážané zemiakové guľky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, soľ, 2 žĺtky, múku na obaľovanie, olej na vyprážanie, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, horúce prelisujeme, osolíme, pridáme žĺtky a vymiesime cesto. Z malých kúskov cesta urobíme guľky, ktoré obaľujeme v múke a na rozohriatom oleji opražíme doružova. Pred podávaním guľky posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Môžeme použiť aj ako prílohu k mäsu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 746
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

747

Podobné recepty:
  • Palacinky s brokolicovou plnkou

    Palacinky s brokolicovou plnkou

  • Cuketová príloha

    Cuketová príloha

  • Kel so šunkou

    Kel so šunkou