Tvarohová torta

2005-04-18

Ingrediencie

  • 3 vajcia, 60 g kryštálového cukru, 75 g polohrubej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva. Plnka: 1 tvaroh, 125 g masla, 1 vanilkový cukor, 2 bielky, 100 g práškového cukru. Želatína: 1 pohár marhúľ (broskýň alebo inej zaváraniny), 1 pudingový prášok Zlatý klas.

Postup

Krok 1

Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom, pridáme múku a prášok do pečiva. Nakoniec zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Zmes vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme upiecť. Plnka: tvaroh vymiešame do hladka s maslom. Bielka, vanilkový a práškový cukor spolu vyšľaháme do peny a pridáme k tvarohovej zmesi. Zmes natrieme na vychladnutý korpus. Marhule (broskyne) poukladáme na tvarohovú plnku. Ku kompótovej šťave pridáme pudingový prášok a uvaríme podľa návodu hustý puding. Ak máme málo šťavy, pridáme vodu. Vychladnutú želatínu vylejeme na tvaroh pokrytý kompótom a necháme stuhnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 520
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

521

Podobné recepty:
  • Bryndzový koláč

    Bryndzový koláč

  • Maslový koláč

    Maslový koláč

  • Karfiolová polievka VI

    Karfiolová polievka VI