Račia omáčka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
Ingrediencie
- 250 g očistených malých rakov, 1 cibuľu, 100 g šampiňónov, 1 sladkú červenú papriku, 2 paradajky, 1 vrecúško mrazenej zeleniny (hrach, kukurica, karfiol), 2 lyžice kečupu, 2,5 dl sladkej smotana, strúhaný syr (pizza syr), zeleninovú koreniacu zmes, mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku.
Postup
Krok 1
Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme malé raky, chvíľku popražíme, pridáme šampiňóny, papriku nakrájanú na rezance, ošúpané a nakrájané paradajky, krátko podusíme, pridáme zeleninovú koreniacu zmes, mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku, premiešame, podlejeme vodou a dusíme asi 20 minút. Potom pridáme mrazenú zeleninu, kečup, premiešame, podľa potreby podlejeme vodou a dusíme ďalších asi 15 minút. Nakoniec pridáme sladkú smotanu, chvíľku povaríme, podľa potreby dochutíme. Podávame s cestovinou alebo ryžou. Porciu posypeme strúhaným syrom.