Severoafrické jahňacie s kus-kusom

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 150 g cíceru, 2 baklažány, soľ, mleté čierne korenie, 10 paradajok, 1/2 lyžice koriandru, 1/2 lyžičky rasce, postrúhaný muškátový oriešok, 4 rezne z jahňacieho mäsa (á 250 g), 4 lyžice olivového oleja, 4 pokrájané feferóny, 2 lyžice čerstvo postrúhaného zázvoru, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku vínneho octu, 2 lyžice petržlenovej vňate, 1 lyžicu koriandrovej vňate, kus-kus.

Postup

Krok 1

Baklažány pokrájame na kocky, nasolíme a necháme 30 odstáť, aby stiekli z horkej šťavy. Paradajky ošúpeme. Mäso opražíme na horúcom oleji. Pridáme baklažán, feferóny, pokrájané paradajky, posekaný cesnak, koriander, rascu, štipku postrúhaného muškátového orieška, postrúhaný zázvor. Dusíme asi 1 hodinu. Nakoniec dochutíme soľou, korením, octom, petržlenovou vňaťou a koriandrovou vňaťou. Podávame s kus-kusom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 498
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

499

Podobné recepty:
  • Tatranské kapusta

    Tatranské kapusta

  • Pikantné filé

    Pikantné filé

  • Ruské baklažánové ikry

    Ruské baklažánové ikry