Kurča Ein mal anders
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 kurča, 125 g masla, 50 g slaniny, 200 g cibule, 1 lyžicu mletej červenej papriky, 1 lyžicu paradajkového pretlaku, 20 g sušených húb, 4 strúčiky cesnaku, 150 g ryže, soľ, 0,5 l vývaru.
Postup
Krok 1
Kurča rozdelíme na 8 častí, odstránime kožu. V tlakovom hrnci opečieme na masle zo všetkých strán. Mäso vyberieme a vo výpeku opražíme na kocky pokrájanú slaninu. Po chvíli pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Premiešame a keď cibuľa zbelie, pridáme mletú červenú papriku, paradajkový pretlak, namočené, vyžmýkané a pokrájané huby, dva celé strúčiky cesnaku a dva rozpučené, ryžu a soľ. Do hrnca vložíme aj opečené mäso, zalejeme vývarom. Uzatvoríme a varíme 15 minút od prvého fučania.