Tvarohovo makový koláč

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 250 g polohrubej múky, 220 g práškového cukru, 2 vrecúška vanilkového cukru, soľ, 5 vajec, 200 g masla, 1 citrón, 750 g tvarohu, 1 vrecúško vanilkového pudingu, 3 lyžice práškového cukru, 250 g maku, 1/2 l mlieka.

Postup

Krok 1

K múke pridáme jedno vajce, práškový cukor, štipku soli, zmäknuté maslo. Cesto dobre vymiesime. Cesto rozvaľkáme a vystelieme ním tortovú formu. Formu s cestom odložíme do chladničky. K maslu pridáme dve vajcia a práškový cukor. Dôkladne vymiešame do peny. Pridáme tvaroh, jeden žĺtok, citrónovú kôru a vymiešame. Z pudingového prášku a mlieka uvaríme puding, ktorý zmiešame s tvarohovou hmotou. Po čiastočnom vychladnutí zľahka premiešame sneh z dvoch bielkov a cukru. Pomletý mak zmiešame s vanilkovým cukrom. Do cesta vo forme urobíme vidličkou niekoľko vpichov. Na cesto vysypeme mak s s vanilkovým cukrom, povrch zarovnáme a zalejeme pripravenú tvarohovú hmotu. Vložíme do rúry predhriatej na 140 stupňov Celzia a pečieme asi 50 minút. Po vychladnutí dozdobíme ovocím, šľahačkou a farebnými lentilkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 976
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

977

Podobné recepty:
  • Figové guľky

    Figové guľky

  • Plnené šampiňóny

    Plnené šampiňóny

  • Moderná jablková žemľovka

    Moderná jablková žemľovka

kuk