Tvarohovo makový koláč
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 250 g polohrubej múky, 220 g práškového cukru, 2 vrecúška vanilkového cukru, soľ, 5 vajec, 200 g masla, 1 citrón, 750 g tvarohu, 1 vrecúško vanilkového pudingu, 3 lyžice práškového cukru, 250 g maku, 1/2 l mlieka.
Postup
Krok 1
K múke pridáme jedno vajce, práškový cukor, štipku soli, zmäknuté maslo. Cesto dobre vymiesime. Cesto rozvaľkáme a vystelieme ním tortovú formu. Formu s cestom odložíme do chladničky. K maslu pridáme dve vajcia a práškový cukor. Dôkladne vymiešame do peny. Pridáme tvaroh, jeden žĺtok, citrónovú kôru a vymiešame. Z pudingového prášku a mlieka uvaríme puding, ktorý zmiešame s tvarohovou hmotou. Po čiastočnom vychladnutí zľahka premiešame sneh z dvoch bielkov a cukru. Pomletý mak zmiešame s vanilkovým cukrom. Do cesta vo forme urobíme vidličkou niekoľko vpichov. Na cesto vysypeme mak s s vanilkovým cukrom, povrch zarovnáme a zalejeme pripravenú tvarohovú hmotu. Vložíme do rúry predhriatej na 140 stupňov Celzia a pečieme asi 50 minút. Po vychladnutí dozdobíme ovocím, šľahačkou a farebnými lentilkami.