Ryža zapečená s jablkami

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1,5 l mlieka, 240 g ryže, 100 g cukru, škoricu, 50 g masla, 1/2 lyžičky soli, 500 g načistených jabĺk, 0,5 l mlieka, 2 vajcia.

Postup

Krok 1

Z mlieka a ryže uvaríme kašu. Do hotovej kaše primiešame maslo a cukor. Polovicu dáme do vymasteného pekáča (vymasteného a vysypaného jemnou strúhankou). Na vrstvu kaše poukladáme plátky jabĺk, posypme ich cukrom a škoricou. Na jablká navrstvíme druhú polovicu kaše. Zalejeme 0,5 l mlieka rozmiešaného s vajciami a zapekáme asi 30 minút. Namiesto jabĺk môžeme použiť vykôstkované polovice marhúľ, sliviek, alebo čerešní.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 612
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

613

Podobné recepty:
  • Vajcová štrúdľa

    Vajcová štrúdľa

  • Juhočeské hubové rezne

    Juhočeské hubové rezne

  • Jogurtové dolky

    Jogurtové dolky