Domates - hroznové listy plnené ryžou

2016-05-23

Popis

Netradičná pochúťka z ryže a hroznových listov. Domates podávame vychladené s kozím syrom a olivami.

Ingrediencie

  • 30 ks mladých čerstvých hroznových listov
  • 500 g ryže
  • 1.25 dl olivového oleja
  • 1 ks cibuľu
  • petržlenovú vňať
  • kôpor
  • soľ
  • šťavu z veľkého citróna
  • mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Hroznové listy umyjeme a osušíme utierkou. Cibuľu, alebo mladú cibuľku speníme na oleji, pridáme umytú ryžu, petržlenovú vňať, posekaný kôpor, prípadne aj mätu, a mleté čierne korenie.

Krok 2

Podlejeme troškou vody premiešame a varíme asi 10 minút. Na hroznový list lyžičkou naložíme plnku, okraje listu založíme a zavinieme aby sa plnka nedostala von.

Krok 3

Do väčšieho hrnca poukladáme na dno zvyšné hroznové listy, na ne naplnené listy, podlejeme vodou a šťavou z veľkého citróna. Dusíme do mäkka, asi 1 hodinu.

Krok 4

Podávame vychladené s čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom s kozím syrom a olivami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 698
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

699

Podobné recepty:
  • Ovocné knedle z odpaľovaného cesta

    Ovocné knedle z odpaľovaného cesta

  • Šampiňónový šalát

    Šampiňónový šalát

  • Viedenské šálkové knedle

    Viedenské šálkové knedle

kuk