Hovädzia polievka na taliansky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g hovädzieho mäsa, 1,25 I vody, soľ, 1 cibuľa, 1 pór, kúsok zeleru, 4 rajčiaky, 1 klinček, 2 vajcia, šťava z polovice citróna, mleté čierne korenie, 1 žemľa, 1 lyžička masti, zelená petržlenová vňať, 50 g tvrdého syra.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na kocky, vložíme do studenej vody, osolíme a varíme 30 až 40 minút. Potom pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, očistený pokrájaný pór a zeler, olúpané pokrájané rajčiaky, klinček a všetko spolu uvaríme do mäkka. Vajcia vyšľaháme spolu s citrónovou šťavou, zalejeme trochou vychladnutého vývaru, rozmiešame a pridáme do polievky. Nakoniec okoreníme mletým čiernym korením a krátko povaríme. Žemľu pokrájame na tenké plátky a opražíme na masti. Do každej porcie polievky vložíme jeden opražený plátok žemle a posypeme ju posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a postrúhaným syrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1104
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1105

Podobné recepty:
  • Opražená ryža s kuracím mäsom na spôsob Nasi goreng

    Opražená ryža s kuracím mäsom na spôsob Nasi goreng

  • Kráľovská hubová polievka

    Kráľovská hubová polievka

  • Držky na lyonský spôsob

    Držky na lyonský spôsob

kuk