Kapustovo ryžové knedle

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 hlávku bielej kapusty, soľ, 100 g uvarenej ryže, 2 vajcia, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžičku mletej rasce, štipku strúhaného muškátového orieška, mleté čierne korenie, 50 g masla, 3 lyžice strúhanky.

Postup

Krok 1

Kapustu očistíme, pokrájame na štvrtiny a 10 minút povaríme vo väčšom množstve vody. Dáme odkvapkať, pomelieme, zmiešame s ryžou, vajciami a múkou. Okoreníme, osolíme a necháme 30 min odležať. Potom vytvarujeme stredne veľké knedle, ktoré vložíme do vriacej vody (môžeme použiť tú, v ktorej sa varila kapusta) a 20 až 30 minút varíme v mierne vriacej vode. Na masle osmažíme strúhanku a hotové knedle v nej obalíme. Podávame k opečeným klobásam alebo párkom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 737
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

738

Podobné recepty:
  • Čeklíske knofle

    Čeklíske knofle

  • Tirolské knedle II

    Tirolské knedle II

  • Zeleninové pražienky

    Zeleninové pražienky

kuk