Zeleninovo ryžový nákyp

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 zväzok jarnej cibuľky, 1 žltú a 1 červenú papriku, 2 veľké mrkvy, 100 g zelenej fazuľky, 3 lyžice oleja, 200 g dlhozrnnej ryže, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 l zeleninového bujónu, 100 g masla, 4 žĺtka, 100 g postrúhaného tvrdého syra, petržlenovú vňať, mletú papriku, 4 bielka.

Postup

Krok 1

Zeleninu umyjeme a očistíme. Cibuľku s časťou zelenej vňate nakrájame na kolieska, papriky a mrkvu nakrájame na kocky, fazuľku na 3 cm dlhé kúsky. Zeleninu opražíme na oleji, pridáme ryžu, opražíme ju, osolíme a okoreníme. Podlejeme bujónom, uvedieme do varu a prikrytú varíme na miernom ohni asi 20 minút. Potom ju preložíme do misy a necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme. Vymiešame asi 80 g masla a žĺtka, pridáme 80 g syra a posekanú petržlenovú vňať. Premiešame s ryžou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme ho do ryžovej masy. Preložíme do vymastenej nákypovej formy, obložme maslom a pečieme asi 40 minút. Po 15. minútach pečenia posypeme zvyšným syrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 785
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

786

Podobné recepty:
  • Špenátový nákyp

    Špenátový nákyp

  • Nákyp z mletého mäsa a baklažánov

    Nákyp z mletého mäsa a baklažánov

  • Filé na pekársky spôsob

    Filé na pekársky spôsob

kuk