Tirolské knedle II

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g rožkov, alebo žemlí, 200 g údenej prerastenej slaniny, 2, 5 dl mlieka, 3 vajcia, soľ, mleté biele korenie, postrúhaný muškátový oriešok, viazaničku petržlenovej vňate, olej, strúhanku, alobal.

Postup

Krok 1

Rožky, alebo žemle pokrájame na malé kocky, pridáme pokrájanú petržlenovú vňať, posolíme, pridáme mleté biele korenie, muškátový oriešok. Prerastenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme spolu s nadrobno pokrájanou cibuľou. Opraženú cibuľu scedíme z tuku a pridáme k rožkom. Mlieko rozšľaháme s vajciami, pridáme k rožkom a premiešame. Ak je zmes riedka, pridáme strúhanku. Z hmoty vytvarujeme valec, položíme na alobal do ktorého knedľu zabalíme (ako salónku). Knedľu v alobale zabalíme do ešte jednej vrstvy alobalu, vložíme do vriacej vody. Po desiatich minútach knedľu otočíme a varíme ďalších desať minút. Knedľu vyberieme z vody, necháme desať minút v alobale a potom rozbalíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 769
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

770

Podobné recepty:
  • Ananásové bowle

    Ananásové bowle

  • Rajčiakový koktail

    Rajčiakový koktail

  • Olivové jednohubky

    Olivové jednohubky

kuk