Zapečené baklažány na balkánsky spôsob

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 3 baklažány, soľ, 2 lyžice oleja, 4 rajčiny, bazalku, 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, mäsový vývar, 200 g ryže, 1 dl bieleho jogurtu.

Postup

Krok 1

Olúpané baklažány pokrájame na kolieska, osolíme a necháme postáť. Potom ich osušíme a opražíme na oleji. Pridáme olúpané a pokrájané rajčiny, bazalku, rozotrený cesnak, petržlenovú vňať, soľ, korenie. Všetko podlejeme mäsovým vývarom a dusíme asi 15 min. Nakoniec pridáme udusenú ryžu. Zmes dáme do vymastenej ohňovzdornej misy, polejeme bielym jogurtom a zapečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 790
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

791

Podobné recepty:
  • Vajcia v hlinených hrnčekoch

    Vajcia v hlinených hrnčekoch

  • Chlieb III

    Chlieb III

  • Syrové kornútiky

    Syrové kornútiky

kuk