Baklažány plnené mäsom

2015-11-30

Popis

Jednoduché jedlo, ktoré obsahuje plno vôní a chutí. Baklažán plnený mäsom podávame so šalátom.

Ingrediencie

  • 6 ks stredne veľkých baklažánov
  • 300 g mletého mäsa
  • 2 ks namočené žemle
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 ks cibuľu
  • 3 strúčik cesnaku
  • tuk
  • 3 lyžica strúhanky
  • 1 ks vajce
  • posekanú petržlenovú vňať

Postup

Krok 1

Baklažány pozdĺžne prekrojíme na polovice. Dužinu vydlabeme lyžicou a posekáme nadrobno. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme dužinu z baklažánov a dusíme asi 15 minút. Do misy dáme vyžmýkané žemle, dužinu z baklažánov, mleté mäso, prelisovaný cesnak vymiešaný so soľou, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, vajce. Dôkladne premiešame a zmesou naplníme baklažány. Pekáč vymastíme, poukladáme doň naplnené baklažány, posypeme strúhankou a pokvapkáme tukom.

Krok 2

Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút.

Krok 3

Počas pečenia baklažány podlievame vodou, aby sa nepripálili.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 792
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

793

Podobné recepty:
  • Ryžové guľky

    Ryžové guľky

  • Plnené zemiakové hniezdo

    Plnené zemiakové hniezdo

  • Polievka zo sušených sliviek

    Polievka zo sušených sliviek

kuk