Baklažány plnené mäsom
2015-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Popis
Jednoduché jedlo, ktoré obsahuje plno vôní a chutí. Baklažán plnený mäsom podávame so šalátom.
Ingrediencie
- 6 ks stredne veľkých baklažánov
- 300 g mletého mäsa
- 2 ks namočené žemle
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 ks cibuľu
- 3 strúčik cesnaku
- tuk
- 3 lyžica strúhanky
- 1 ks vajce
- posekanú petržlenovú vňať
Postup
Krok 1
Baklažány pozdĺžne prekrojíme na polovice. Dužinu vydlabeme lyžicou a posekáme nadrobno. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme dužinu z baklažánov a dusíme asi 15 minút. Do misy dáme vyžmýkané žemle, dužinu z baklažánov, mleté mäso, prelisovaný cesnak vymiešaný so soľou, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, vajce. Dôkladne premiešame a zmesou naplníme baklažány. Pekáč vymastíme, poukladáme doň naplnené baklažány, posypeme strúhankou a pokvapkáme tukom.
Krok 2
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút.
Krok 3
Počas pečenia baklažány podlievame vodou, aby sa nepripálili.