Karamelová roláda

2005-06-02

Ingrediencie

  • 200 g kryštálového cukru, 8 vajec, 40 g kakaového prášku, 100 g mandlí alebo orechov. 1 konzervu sladeného kondenzovaného mlieka, 300 g masla. Na ozdobenie 0,25 l šľahačkovej smotany, 20 g práškového cukru.

Postup

Krok 1

Krém pripravíme deň vopred: neotvorenú konzervu kondenzovaného mlieka varíme v hrnci s vriacou vodou 2 hodiny. Na druhý deň konzervu otvoríme a obsah vymiešame s maslom na hladkú hmotu. Cesto: s polovicou cukru šľaháme osobitne žĺtky a s druhou polovicou osobitne bielky. Obe hmoty zmiešame a vmiešame mleté mandle (orechy) s kakaom. Na plech dáme papier na pečenie, ktorý vymastíme a posypeme hrubou múkou. Vylejeme naň cesto a upečieme. Po upečení cesto aj s papierom zvinieme do rolády. Po vychladnutí papier odstránime a na cesto rovnomerne rozotrieme krém. Roládu zvinieme. Vrch rolády ozdobíme osladenou šľahačkou a jemne poprášime kakaovým práškom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 407
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

408

Podobné recepty:
  • Zemiaková torta I

    Zemiaková torta I

  • Koláč z ovsených vločiek

    Koláč z ovsených vločiek

  • Od Vierky z Handlovej plnený grilovaný chlieb

    Od Vierky z Handlovej plnený grilovaný chlieb