Mleté mäso ukryté v kaprovi
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 1 kapra, soľ, mleté čierne korenie, 250 g bravčového pliecka, 1 vajce, 80 g orechov, 1 žemľu, 1 dl mlieka, soľ, drvenú rascu, 1 strúčik cesnaku.
Postup
Krok 1
Kapra umyjeme, osušíme, osolíme a posypeme mletým čiernym korením. Mäso pomelieme, pridáme vajce, posekané orechy, žemľu namočenú v mlieku a vyžmýkanú, prelisovaný cesnak, soľ, rascu. Dôkladne premiešame a naplníme kapra. Uzatvoríme ihlami a vložíme do vymasteného pekáča. Natrieme olejom a pečieme v mierne vyhriatej rúre. Počas pečenia kapra potierame olejom. Podávame pokvapkané citrónovou šťavou.