Pôstna vianočná kapustová polievka

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 600 g čerstvého kapra (kaprích hláv), 300 g údeného kapra, niekoľko zrniečok čierneho korenia, 1 bobkový list, 1 kg kyslej kapusty, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, soľ, biele pečivo, maslo.

Postup

Krok 1

Kyslú kapustu zalejeme 1 litrom vody a dáme variť s bobkovým listom, čiernym korením, prekrojenou cibuľou a cesnakom. Keď je kapusta mäkká, tak ju scedíme. Kapustu môžeme využiť k inému jedlu, na polievku použijeme iba čistý vývar. Do kapustnej vody (vývaru) dáme čerstvé a údené ryby. Ryby varíme asi 20 minút. Po uvarení ryby vyberieme, mäso oberieme a vrátime do polievky. Podľa potreby osolíme. Do porcie polievky vložíme na masle opražené kocky bieleho pečiva.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2139
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2140

Podobné recepty:
  • Pomarančový džem

    Pomarančový džem

  • Aivar

    Aivar

  • Cestovinový šalát s ovčím syrom

    Cestovinový šalát s ovčím syrom

kuk