Kuracia ihla s jahodovo paprikovou omáčkou
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 400 g kuracích pŕs, 2 banány, soľ, mleté biele korenie, rozmarín, olivový olej, 1 pór, 2 zelené papriky, 400 g jahôd, škrobovú múčku, korenie karí, kajenské korenie, 1 dl červeného vína, 125 g masla.
Postup
Krok 1
Kuracie prsia pokrájame na kocky, posypeme soľou, korením, posekaným rozmarínom a polejeme olivovým olejom. Premiešame a necháme odstáť asi 10 minút. Mäso napichujeme na ihlu (špajdľu, kovovú ihlu) striedavo s 1 cm hrubými kolieskami banánu. Krátko opražíme na olivovom oleji zo všetkých strán. Očistíme papriku, pór a jahody. Maslo speníme, pridáme pokrájanú papriku a pokrájaný pór a osmažíme do polomäkka. Pridáme víno. V malom množstve studenej vody rozmiešame škrobovú múčku a pridáme k zelenine. Keď omáčka začne vrieť, pridáme jahody prekrojené na polovice, premiešame a po zovretí odstavíme. Ochutíme korením karí, kajenským korením, soľou. Omáčkou prelejeme kuracie ihly. Podávame s ryžou s hrozienkami, alebo inou na mierne sladko pripravenou ryžou.