Bravčovina dusená v kyslom mlieku

2015-12-17

Ingrediencie

  • 600 g chudého bravčového mäsa
  • 2,5 dl kyslého mlieka
  • trochu soľ
  • 2 lyžica masla
  • 2 ks cibule
  • 1 ks väčšiu mrkvu
  • 1 ks väčší petržlen
  • 1 ks pór
  • 1 ks malý zeler
  • 2 ks paradajky
  • trochu mleté čierne korenie
  • 1 dl bieleho vína
  • trochu pažítku
  • zemiaky uvarené v slanej vode s rascou.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na kocky, vložíme do kyslého mlieka, osolíme a pod pokrievkou na veľmi miernom ohni dusíme do zmäknutia. Na masle opražíme nadrobno pokrájané cibule a pokrájanú mrkvu, petržlen, pór, zeler a ošúpané paradajky. Ochutíme mletým čiernym korením a dusíme, pokým nie je zelenina mäkká. K zelenine prilejeme biele víno, zamiešame. Do omáčky preložíme mäso a spolu dusíme ešte 15 minút. Dochutíme soľou. Mäso s omáčkou pred podávaním husto posypeme posekanou pažítkou. Podávame so zemiakmi, uvarenými v slanej vode s rascou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 326
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

327

Podobné recepty:
  • Baranie ragú na uhorský spôsob

    Baranie ragú na uhorský spôsob

  • Jahňacie stehno na spôsob Zarembo

    Jahňacie stehno na spôsob Zarembo

  • Mleté rolky s paprikovým ragú

    Mleté rolky s paprikovým ragú

kuk