Cigánska roštenka
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Pečené a grilované mäso
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 45 min.
Popis
Delikatesa v podobe chuti cigánskej roštenky opraženej na slaninke.
Ingrediencie
- 400 g hovädzej roštenky
- 40 g masti
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 hlávka cibuľa
- sladká mletá červená paprika
- trochu štipľavej mletej červenej papriky
- mäsový vývar
- 20 g hladkej múky
- 100 g údenej slaniny
- zelená petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Roštenku pokrájame na rezne, zľahka naklepeme, okraje narežeme, opečieme v rozohriatej masti z obidvoch strán, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a odložíme do tepla.
Krok 2
Na masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, odstavíme, zaprášime sladkou i štipľavou mletou červenou paprikou a podlejeme vývarom. Vrátime späť na oheň, vložíme opečené roštenky, prikryjeme a udusíme do polomäkka. Nakoniec šťavu zahustíme múkou a dodusíme.
Krok 3
Na každú roštenku položíme vejárik z opraženej slaniny a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.