Cigánska roštenka

2016-04-18
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 45 min.

Popis

Delikatesa v podobe chuti cigánskej roštenky opraženej na slaninke.

Ingrediencie

  • 400 g hovädzej roštenky
  • 40 g masti
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 hlávka cibuľa
  • sladká mletá červená paprika
  • trochu štipľavej mletej červenej papriky
  • mäsový vývar
  • 20 g hladkej múky
  • 100 g údenej slaniny
  • zelená petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Roštenku pokrájame na rezne, zľahka naklepeme, okraje narežeme, opečieme v rozohriatej masti z obidvoch strán, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a odložíme do tepla.

Krok 2

Na masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, odstavíme, zaprášime sladkou i štipľavou mletou červenou paprikou a podlejeme vývarom. Vrátime späť na oheň, vložíme opečené roštenky, prikryjeme a udusíme do polomäkka. Nakoniec šťavu zahustíme múkou a dodusíme.

Krok 3

Na každú roštenku položíme vejárik z opraženej slaniny a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1444
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1445

Podobné recepty:
  • Mäso v horčicovo-bylinkovom obale

    Mäso v horčicovo-bylinkovom obale

  • Steaky z hovädzej hrude

    Steaky z hovädzej hrude

  • Sviečková na smotane

    Sviečková na smotane

kuk