Musaka so špenátom
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa , Teľacie mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 3 až 4 lyžice oleja, 2 stredne veľké cibule, 1 kg mletého teľacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 3 lyžice rajčiakového pretlaku, 500 g čerstvého špenátu, 2,5 dl kyslej smotany, 2 vajcia.
Postup
Krok 1
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme rajčiakový pretlak, malé množstvo vody a krátko podusíme. Špenát dobre umyjeme a pokrájame. Do pekáča striedavo kladieme vrstvu mäsa a vrstvu špenátu. Posledná vrstva by mala byť vrstva mäsa. Podlejeme vodou a upečieme. Tesne pred dokončením zalejeme smotanou rozšľahanou s vajciami. Krátko dopečieme.