Cviklová nátierka

2016-04-22
  • Počet porcií : 5
  • Čas prípravy : 50 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 90 min.

Popis

Nátierka výbornej chuti s jablkami a cibuľkou.

Ingrediencie

  • 2 kg paradajok
  • 0,5 kg jabĺk
  • 200 g cibule
  • 1 ks veľkú cviklu
  • 6 ks bobkových listov
  • 6 ks klinčekov
  • 6 zrnko nového korenia
  • 6 ks feferónov
  • soľ
  • 200 g cukru
  • 1 dl octu

Postup

Krok 1

Paradajky nakrájame, jablká, cviklu a cibuľu nastrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme všetky prísady, okrem cukru a octu, a varíme 45 minút. Bobkový list vyberieme a uvarenú zmes rozmixujeme, prípadne ešte prepasírujeme.

Krok 2

Pridáme cukor, ocot, prípadne mleté čierne korenie a varíme ďalších 5 minút. Naplníme do pohárov a sterilizujeme tak, že uzatvorené poháre privedieme do varu, oheň vypneme a necháme pomaly chladnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 487
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

488

Podobné recepty:
  • Nátierka z baklažánu

    Nátierka z baklažánu

  • Zemiaková nátierka

    Zemiaková nátierka

  • Ľahké piknikové jednohubky

    Ľahké piknikové jednohubky

kuk