Zeleninové lievance

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 3 až 4 vajcia, mlieko, hladkú múku, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, mleté čierne korenie, 1 malú cibuľu, 1 vrecúško mrazenej zeleniny (napr. Mochovská zmes), maslo, olej.

Postup

Krok 1

Z vajec, mlieka a hladkej múky si pripravíme cesto, ktoré osolíme a dochutíme zeleninovou koreniacou zmesou a mletým čiernym korením. Na rozpustenom masle si osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme mrazenú zeleninu. Chvíľu spolu smažíme. Hotovú zeleninu pridáme do pripraveného cesta a pomocou lyžice kladieme na rozpálený olej. Opečieme z oboch strán a ešte teplé podávame s hranolčekmi a pikantnou omáčkou, ktorú si pripravíme z tatárskej omáčky a pikantného kečupu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 738
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

739

Podobné recepty:
  • Liptovské batôžky

    Liptovské batôžky

  • Vinohradnícka kapusta

    Vinohradnícka kapusta

  • Tirolský kapustový pekáč

    Tirolský kapustový pekáč

kuk