Zeleninové lievance
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Iné
Ingrediencie
- 3 až 4 vajcia, mlieko, hladkú múku, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, mleté čierne korenie, 1 malú cibuľu, 1 vrecúško mrazenej zeleniny (napr. Mochovská zmes), maslo, olej.
Postup
Krok 1
Z vajec, mlieka a hladkej múky si pripravíme cesto, ktoré osolíme a dochutíme zeleninovou koreniacou zmesou a mletým čiernym korením. Na rozpustenom masle si osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme mrazenú zeleninu. Chvíľu spolu smažíme. Hotovú zeleninu pridáme do pripraveného cesta a pomocou lyžice kladieme na rozpálený olej. Opečieme z oboch strán a ešte teplé podávame s hranolčekmi a pikantnou omáčkou, ktorú si pripravíme z tatárskej omáčky a pikantného kečupu.