Rybacia polievka so zeleninou
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 250 g odrezkov z ryby, 125 g masla, 1 menší pór, 1 lyžičku hladkej múky, 2 mrkvy, kúsok zeleru, 2 žĺtky, 2 lyžice kyslej smotany (jogurtu), 2 l vody, soľ.
Postup
Krok 1
Odrezky z rýb vložíme do studenej vody, hrniec prikryjeme a zahrejme. Po uvarení vývar precedíme. Maslo zahrejeme, pridáme najemno pokrájaný pór, ktorý zaprášime múkou a keď múka začne peniť, postupne pridávame rybí vývar. Posolíme a necháme zovrieť. Pridáme mrkvu pokrájanú na kolieska, na rovnakú veľkosť pokrájaný zeler. Prikryjeme a krátko povaríme. Do ešte horúcej, uvarenej polievky pridáme žĺtky rozmiešané v smotane.