Gazpacho II

2018-02-22

Popis

Gazpacho. Vychladenú polievku dáme do tanierov, vložíme do nej syrové guľky a olivy.

Ingrediencie

  • 1 ks uhorku
  • 4 ks paradajky
  • 1 ks červenú papriku
  • 2 strúčik cesnaku
  • strúhanku podľa potreby
  • 1 ks paradajkový pretlak
  • 1 dl olivového oleja
  • niekoľko kvapiek tabasca
  • 0,5 l vody
  • 1 lyžička soli
  • štipku mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička 1 lyžičku vínneho octu
  • 100 g bieleho syra
  • niekoľko olív
  • pažítku

Postup

Krok 1

Uhorku, paradajky, červenú papriku, cesnak, strúhanku, paradajkový pretlak, olivový olej, tabasco, vodu, soľ, mleté čierne korenie a vínny ocot rozmixujeme. Strúhanky použijeme také množstvo, aby polievka bola pomerne hustá. Polievku dáme na dve hodiny do chladničky. Postrúhaný biely syr zmiešame s pažítkou a z hmoty vytvarujeme guľky. Namočíme ich od olivového olej a tiež odložíme do chladničky. Vychladenú polievku dáme do tanierov, vložíme do nej syrové guľky a olivy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 779
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

780

Podobné recepty:
  • Letný šalát so syrom feta

    Letný šalát so syrom feta

  • Hovädzí vývar s rajčiakmi

    Hovädzí vývar s rajčiakmi

  • Hroznový dezert

    Hroznový dezert