Sušenie húb

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Z 10 kg čerstvých húb dostaneme asi 1 kg sušených húb.

Postup

Krok 1

Dobre očistené huby krájame veľmi ostrým nožom na tenké plátky, napichujeme ich v malých rozstupoch na ražnú niť a sušíme nad tepelným zdrojom, alebo poukladané na táckach vystlatých čistým papierom, prípadne na sitách. Huby sú správne usušené vtedy, keď chrastia, lámu sa. Uložíme ich tak, aby boli chránené pred svetlom, vlhkom, hmyzom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 898
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

899

Podobné recepty:
  • Škoricové hviezdičky

    Škoricové hviezdičky

  • Červený olej

    Červený olej

  • Pečené papriky plnené mäsom

    Pečené papriky plnené mäsom

kuk