Orechová torta II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 vajcia, 100 g práškového cukru, 100 g orechov, 40 g hrubej múky, 70 g piškót, 40 g masla, tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy. Krém: 2 dl mlieka, 30 g hrubej múky, 150 g masla, 150 g cukru, 1 žĺtok, 100 g orechov.

Postup

Krok 1

Žĺtky vymiešame s polovicou cukru do peny, pridáme zomleté orechy, múku, postrúhané piškóty, roztopené maslo a premiešame. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a druhej polovice cukru. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečenú a vychladenú tortu prekrojíme, naplníme krémom, spojíme a povrch ozdobíme krémom. Krém: Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s cukrom, a so žĺtkom do peny, pridáme zomleté orechy, vychladnutú kašu a všetko spolu dobre vymiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 869
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

870

Podobné recepty:
  • Šľahačkovo-jahodová torta

    Šľahačkovo-jahodová torta

  • Dezert z lístkového cesta

    Dezert z lístkového cesta

  • Veterníky plnené bryndzovou plnkou

    Veterníky plnené bryndzovou plnkou