Pirohy plnené hubami
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- Cesto na rezance, maslo, 1 lyžicu sladkej smotany, rôzne huby, olej, zeleninovú koreniacu zmes, mleté čierne korenie, 1 až 2 vajcia, strúhanku.
Postup
Krok 1
Cesto na rezance zjemníme lyžicou masla a smotanou. Z cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 2 mm. Huby pokrájame na plátky, podusíme na masle, dochutíme zeleninovou koreniacou zmesou, čiernym korením. Po odparení tekutiny pridáme vajcia a miešame do zhustnutia. Môžeme pridať trochu strúhanky, aby sme znížili vlhkosť. Cesto pokrájame na štvorce, poukladáme na ne hubovú zmes, okraje postláčame a varíme vo vode asi 10 minút. Môžeme posypať opraženou strúhankou, syrom a petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať aj s tatárskou omáčkou.