Oravská kapusta

2015-09-29

Ingrediencie

  • 250 g bravčového mäsa (lopatka alebo karé), soľ, 10 g sušených húb, 250 g klobásy, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 100 g kyslej kapusty, 40 g masti, 1 cibuľa, 40 g hladkej múky, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, majorán.

Postup

Krok 1

Mäso vložíme do osolenej vody, pridáme umyté huby, klobásu a varíme 30 minút. Potom pridáme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, kyslú kapustu a varíme ďalej. Keď je všetko mäkké, pridáme cibuľovú zápražku, ktorú pripravíme z masti, nadrobno pokrájanej cibule a múky, pomiešame ; a varíme ešte 20 minút. Nakoniec okoreníme mletým čiernym korením, pridáme cesnak rozotrený so soľou a majorán. Mäso a klobásu vyberieme, pokrájame a vložíme späť do kapustnice. Kapustnica má najlepšiu chuť vtedy, keď čistú vodu zmiešame v rovnakom pomere s vodou z kyslej kapusty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1264
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1265

Podobné recepty:
  • Zapečená kapusta

    Zapečená kapusta

  • Bôčikové závitky s chlebovou knedľou

    Bôčikové závitky s chlebovou knedľou

  • Bôčiková roláda plnená pečeňou

    Bôčiková roláda plnená pečeňou