Husacina so šoletom
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Hus
Ingrediencie
- 4 porcie pečenej husaciny, 400 g suchého hrachu, 200 g jačmenných krúp, husaciu masť, 1 stredne veľkú cibuľu, soľ, mleté biele korenie, majorán, 2 strúčiky cesnaku.
Postup
Krok 1
Hrach namočíme na niekoľko hodín do studenej vody. Potom ho scedíme a uvaríme do mäkka. Po uvarení hrach posolíme. Krúpy prepláchneme v site pod horúcou a uvaríme v osolenej vode. Scedíme ich a zmiešame s hrachom. Na husacej masti speníme pokrájanú cibuľu, do ktorej primiešame prelisovaný cesnak, majorán a krátko opražíme. Vmiešame do šoletu, ochutíme mletým bielym korením a necháme v teple, prikryté postáť. Šolet podávame ako prílohu k husacine.