Tekvicové čatní
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Prívarky, omáčky, prílohy , Studené
Ingrediencie
- 1 stredne veľkú tekvicu, 3 jablká, 1 lyžičku soli, 1 čili papriku, kúsok čerstvého zázvoru, 4 lyžice horčičných semienok, ovocný ocot, cukor.
Postup
Krok 1
Očistenú tekvicu pokrájame na malé kocky. Jablká ošúpeme, odstránime jadrovník a tiež nakrájame na malé kocky. K tekvice a jablkám pridáme čili papriku pokrájanú na prúžky, postrúhaný zázvor, horčičné semienka a ocot. Varíme pokým tekvica úplne nezmäkne (20 až 25 minút). Pridáme soľ a cukor. Varíme asi 1 hodinu – pokým zmes nezhustne. Horúcou zmesou naplníme nahriate poháre a ihneď ich uzatvoríme. Konzumujeme najskôr o 1 mesiac. Podávame k studenému mäsu alebo syrom.