Teplé rožky plnené tvarohom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
Ingrediencie
- 8 rožkov, 1 tvaroh, 2 vajcia, 2 vanilkové cukry, hrozienka (môžu byť namočené v rume), citrónovú kôru. Na obaľovanie: 2 vajcia, 1 dl mlieka, 1 škoricový cukor a strúhanku.
Postup
Krok 1
Z tvarohu, žĺtkov, vanilkových cukrov, hrozienok, postrúhanej kôry vymiešame plnku. Zľahka primiešame sneh z dvoch bielkov. Z rožkov odkrojíme konce a vnútrajšok vydlabeme. Rožky naplníme plnkou a odkrojenými koncami ich uzatvoríme (opakom ich zasunieme do rožkov). Dve vajcia vyšľaháme s mliekom a škoricovým cukrom. V tekutine namáčame rožky, obalíme ich v strúhanke a vypražíme.