Plnené pečené patizóny
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 4 mladé patizóny, 600 g mletého mäsa, soľ, majorán, mleté čierne korenie, 4 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 200 g údeného syra.
Postup
Krok 1
Mladé patizóny očistíme, prekrojíme na polovice, dužinu vydlabeme a naplníme mletým mäsom, ktoré sme ochutili soľou, majoránom, mletým čiernym korením, prelisovaným cesnakom a zmiešali s vajcom. Naplnené polovice patizónov dáme upiecť do vyhriatej rúry. Pečieme asi 45 minút. Upečené patizóny posypeme postrúhaným údeným syrom. Podávame s opečenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.