Uhorkový nákyp

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g šalátových uhoriek, 30 g masti, 30 g hladkej múky, 2,5 dl mlieka, 1 žĺtok, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno, 2 vajcia.

Postup

Krok 1

Šalátové uhorky olúpeme a postrúhame. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, pridáme mlieko, žĺtok a povaríme. Vychladnutý bešamel premiešame s postrúhanými uhorkami, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno a žĺtky, premiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Zmes dáme do vymastenej nádoby a uvaríme vo vodnom kúpeli alebo upečieme vo vyhriatej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 779
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

780

Podobné recepty:
  • Fánky (fašiangové jedlo)

    Fánky (fašiangové jedlo)

  • Zemiakové fánky

    Zemiakové fánky

  • Cukety s hubami

    Cukety s hubami

kuk