Šalát z červenej kapusty s hroznom
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- Malú hlávku červenej kapusty, ovocný ocot, horúci číry vývar, 4 lyžice olivového oleja, modré hrozno, jablko, šťavu z citróna, nízkotučný jogurt, kyslú smotanu, biely vínny ocot, mleté biele korenie, med, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Kapustu postrúhame na jemné rezance, vložíme do šalátovej misy, pokvapkáme ovocným octom, zalejeme horúcim vývarom a premiešame. Pridáme olivový olej, na polovice prekrojené bobule hrozna a premiešame. Jablko ošúpeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a opatrne primiešame do šalátu. Jogurt zmiešame so smotanou, citrónovou šťavou, vínnym octom, soľou a korením. Ochutíme medom a nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou. Dresingom zalejeme šalát a podávame.