Smotanová kávová zmrzlina

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 0,75 dl šľahačkovej smotany, 8 žĺtkov, 2 dl mlieka, 0,50 dl punču, 50 g mletej zrnkovej kávy, 200 g práškového cukru, šľahačku, ovocný kompót na ozdobenie.

Postup

Krok 1

Čerstvo upraženú a jemne mletú zrnkovú kávu dáme do 0,5 l vriacej šľahačkovej smotany, prikryjeme a necháme vychladnúť. Po hodine smotanu precedíme cez riedke plátno a prilejeme zvyšok smotany. V kotlíku vyšľaháme žĺtky s mliekom, prilejeme kávovú smotanu a za stáleho miešania varíme vo vodnom kúpeli, až kým zmes nezhustne. Hneď odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes pretrieme cez sito alebo cedidlo a zmrazíme v zmrzlinovom strojčeku. Zmrzlinu podávame ozdobenú šľahačkou a zaváraným ovocím, ktoré pokvapkáme punčom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 694
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

695

Podobné recepty:
  • Strapačky s kapustou

    Strapačky s kapustou

  • Paprikový šalát II

    Paprikový šalát II

  • Kyjevská sardinková nátierka

    Kyjevská sardinková nátierka

kuk