Velikánske praclíky

2005-10-29

Ingrediencie

  • 500 g hrubej múky, 10 g droždia, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžicu rastlinného tuku, 0,3 dl vlažného mlieka.

Postup

Krok 1

Múku, cukor, mäkký tuk a droždie vložíme do misy. Všetko spolu, s vlažným mliekom, spracujeme na cesto. Misu s cestom prikryjeme utierkou a vložíme do rúry vyhriatej na 50 stupňov Celzia. Cesto necháme kysnúť 30 minút. Cesto ešte raz premiesime a ušúľame z neho 2 šúľky, alebo 1 veľký. Šúľky spolu postláčame a položíme na vymastený plech. Zo stočených šúľkov vytvarujeme praclík. Praclík upečieme v rúre do zlatohneda.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 513
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

514

Podobné recepty:
  • Jemný jablkový koláč

    Jemný jablkový koláč

  • Škoricové koláčiky

    Škoricové koláčiky

  • Strýca Jana klobúk

    Strýca Jana klobúk

kuk