Palacinková pikantná torta
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Hovädzie mäso , Mleté mäso , Bravčové mäso , Hydina
Ingrediencie
- 4 vajcia, 250 g hladkej múky, 7,5 dl mlieka, 2,5 dl minerálnej vody, 600 g mletého mäsa (môže byť hovädzie, zmes hovädzieho a bravčového, alebo kuracie), 4 vajcia, 2 lyžice horčice, tymian, majorán, soľ, mleté biele korenie, cesnak, 0,5 l kyslej smotany, 3 lyžice pikantného kečupu.
Postup
Krok 1
Zo štyroch vajec, mlieka, minerálky a štipky soli zarobíme cesto na palacinky. Na zľahka vymastenej panvici upečieme palacinky vo veľkosti tortovej formy. Mäso zmiešame s vajciami, pridáme prelisovaný cesnak, mleté biele korenie, majorán, tymián, horčicu. Dobre vymiešame. Smotanu zmiešame s kečupom, štipkou soli a cibuľou. Môžeme pridať aj omáčku čili. Tortovú formu vymastíme. Položíme do nej jednu palacinku, na ktorú navrstvíme časť mäsovej hmoty, potrieme časťou smotanovej omáčky a položíme ďalšiu palacinku. Takto vrstvy opakujeme do spotrebovania palaciniek, alebo do zaplnenia formy. Navrchu by mala byť smotanová omáčka. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia, asi 25 minút.