Šampiňónový šalát s krevetami
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- 250 g bielych šampiňónov, 1 strúčik cesnaku, l lyžícu olivového oleja, 1,5 lyžice citrónovej šťavy, petržlenovú vňať, soľ, 150 g sterilizovaných alebo mrazených kreviet, čierne korenie mleté.
Postup
Krok 1
Klobúčiky šampiňónov nakrájame na tenko. Misku vytrieme cesnakom, pridáme olej, citrónovú šťavu a čierne korenie, premiešame, pridáme šampiňóny, premiešame so zálievkou a odložíme najmenej na jednu hodinu do chladničky. Solíme až tesne pred podávaním. Na stred štyroch misiek (tanierikov) narovnáme krevety, (mrazené krátko povaríme), okolo položíme šampiňóny a na krevety dáme petržlenovú vňať. Pri podávaní šalát premiešame.