Talianske zemiakové gnocchi

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1kg zemiakov, 3 veľké vyšľahané vajcia, 300 g hladkej múky – alebo menej, závisí od druhu zemiakov.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka, zlejeme a hneď za horúca olúpeme. Zemiaky dvakrát pomelieme pomocou ručného mlynčeka. V pomletých zemiakoch vytvoríme jamku a vlejeme do nej vajce, poprášime múkou a spracovávame cesto za občasného pridávania múky. Čím menej múky, tým je cesto lepšie, pracujeme rýchlo, vytvoríme mäkké, tvárne cesto, ktoré sa nelepí, nie príliš prepracované, aby gnocchi nestratili ľahkosť. Cesto rozdelíme na 3 časti a z každej vyváľame na pomúčenej doske úzky valček o hrúbke palca, krájame ho na dĺžku palca a na každý kúsok otlačíme vidličku z opačnej strany, hotové gnocchi varíme vo veľkom hrnci v osolenej vode, postupne (asi 2 minúty) pokým nevyplávajú na povrch.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 923
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

924

Podobné recepty:
  • Zaprávané jelenie prsia

    Zaprávané jelenie prsia

  • Okroška s kvasom (ruská studená polievka)

    Okroška s kvasom (ruská studená polievka)

  • Rajčiaky plnené plesňovým syrom

    Rajčiaky plnené plesňovým syrom

kuk