Talianske zemiakové gnocchi
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
Ingrediencie
- 1kg zemiakov, 3 veľké vyšľahané vajcia, 300 g hladkej múky – alebo menej, závisí od druhu zemiakov.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka, zlejeme a hneď za horúca olúpeme. Zemiaky dvakrát pomelieme pomocou ručného mlynčeka. V pomletých zemiakoch vytvoríme jamku a vlejeme do nej vajce, poprášime múkou a spracovávame cesto za občasného pridávania múky. Čím menej múky, tým je cesto lepšie, pracujeme rýchlo, vytvoríme mäkké, tvárne cesto, ktoré sa nelepí, nie príliš prepracované, aby gnocchi nestratili ľahkosť. Cesto rozdelíme na 3 časti a z každej vyváľame na pomúčenej doske úzky valček o hrúbke palca, krájame ho na dĺžku palca a na každý kúsok otlačíme vidličku z opačnej strany, hotové gnocchi varíme vo veľkom hrnci v osolenej vode, postupne (asi 2 minúty) pokým nevyplávajú na povrch.