Hovädzie na leči
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 1 kg hovädzieho mäsa, 1 veľké sterilizované lečo, 1 paradajkový pretlak, 2 lyžice ostrého kečupu, údenú slaninu, 2 veľké cibule, 4 strúčiky cesnaku, soľ, rascu, bazalku, čierne mleté korenie, mletú červenú papriku, tatársku omáčku. Ako prílohu podávame hranolčeky.
Postup
Krok 1
Na oleji osmažíme na drobno posekanú slaninu a cibuľu. Pridáme mäso pokrájané na pásiky, osolíme a ochutíme všetkými pochutinami. Keď je mäso mäkké, pridáme lečo, paradajkový pretlak, kečup podľa chuti. Ak je to riedke, pridáme múku rozmiešanú vo vode. Na tanier dáme hranolčeky, hovädzie mäso s lečom a na vrch dáme asi dve lyžice tatárskej omáčky, alebo bieleho jogurtu.