Šťavnatý jablkový koláč

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 250 g polohrubej múky, 125 g tuku na pečenie (napríklad Hera), 60 g práškového cukru, 1 lyžičku škorice, 1.3 kg jabĺk, 1 citrón, 4 vajcia, 100 g kryštálového cukru, 2.5 dl kyslej smotany, 2 dl šľahačkovej smotany, 50 g mandľových lupienkov.

Postup

Krok 1

Múku vymiesime s tukom, práškovým cukrom, škoricou a jedným vajcom. Dobre vymiešaným cestom vystelieme formu – dno i bočné strany a odložíme na 30 minút do chladničky. Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovník a prekrojíme na polovice. Pokvapkáme ich vodou rozmiešanou s citrónovou šťavou. Jablká postupne nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm a ukladáme ich nahusto do formy s cestom. Tri vajcia vymiešame so smotanou, šľahačkovou smotanou a kryštálovým cukrom. Zálievku nalejeme na jablká. Pečieme pri teplote 160 až 170 stupňov Celzia asi 40 minút. Upečený koláč posypeme mandľovými lupienkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1934
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1935

Podobné recepty:
  • Müsli po domácky

    Müsli po domácky

  • Kapustné listy plnené mäsom

    Kapustné listy plnené mäsom

  • Sladkokyslý kapor s ananásom

    Sladkokyslý kapor s ananásom

kuk