Vykotené španielske vtáčiky
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 4 rezne z hovädzieho zadného, 1 vajce uvarené natvrdo, kúsok slaniny, 2 kyslé uhorky, 1 klobásu, 1 väčšiu cibuľu, olej, vodu, zemiakový alebo kukuričný škrob, mleté čierne korenie, soľ, smotanu na varenie.
Postup
Krok 1
Najemno nakrájanú, osolenú cibuľu podusíme na oleji do zlatista, pridáme na kúsky nakrájané hovädzie mäso, okoreníme, zalejeme vriacou vodou. Necháme dusiť, kým nie je mäso takmer mäkké. Na malé kúsky nakrájame vajce, uhorku, slaninu, klobásu na kolieska a pridáme do hrnca. Dusíme, na malom ohni, kým mäso nezmäkne. Smotanu rozmiešame so škrobovou múčkou a za stáleho miešania pridávame do hrnca. Po zhustnutí odstavíme. Podávame s ryžou, cestovinami alebo tarhoňou.