Provensálske kuracie závitky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 4 filety kuracích pŕs, paradajkový pretlak, petržlenovú vňať, provensálske byliny (bazalka, rozmarín, tymian, estragón, majorán) olej, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, smotanu na varenie.

Postup

Krok 1

Kuracie prsia prerežeme pozdĺž (aby vznikli tenšie rezne), naklepeme, osolíme a okoreníme ich. Necháme 2 hodinky v chlade odstáť. Potom ich prudko opražíme na oleji, rozložíme na pracovnú dosku a potrieme paradajkovým pretlakom, naložíme hojne petržlenovej vňate, posypeme provensálskymi bylinami (najlepšie čerstvé) a zatočíme a prepichneme špáradlom. Uložíme do zapekacej misky a podlejeme smotanou na varenie (nie potopiť). Prikryjeme alobalom, vložíme do rúry a necháme piecť 15 minút. Potom odokryjeme a zapečieme. Môžeme posypať postrúhanou nivou. Podávame s cestovinami alebo ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 534
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

535

Podobné recepty:
  • Kuracie s omáčkou z citrónovej trávy

    Kuracie s omáčkou z citrónovej trávy

  • Kuracie prsia na masle so šunkou

    Kuracie prsia na masle so šunkou

  • Kuracie prsia plnené orechmi s čučoriedkovou omáčkou

    Kuracie prsia plnené orechmi s čučoriedkovou omáčkou

kuk