Pikantné mafinky
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo , Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu
Ingrediencie
- 100 g olív, 50 g suchej salámy, 180 g polohrubej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 50 g strúhaného syru typu ementál, 1 vajce, 4 lyžice oleja, 2 lyžice kyslej smotany, soľ, mleté korenie čili, oregano.
Postup
Krok 1
Syr postrúhame, salámu najemno pokrájame. Múku zmiešame s kypriacim práškom, salámou a strúhaným syrom. Primiešame aj posekané olivy, korenie čili, soľ, oregano. Olej postupne zašľahávame k vajcu, až vznikne jemný krém, ku ktorému primiešame aj smotanu. Takto pripravené vajce zmiešame s múkovou zmesou. Cesto nalejeme do foriem, v ktorých mafinky upečieme. Ak nemáme silikónové, alebo teflonové formy, tak formy na pečenie napred vymastíme a vysypeme múkou. Naplnené formy vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia a pečieme asi 20 minút. Podávame ako samostatné jedlo, či prílohu k jedlu, alebo ako slané pečivo k vínu.