Exotická kuracia panvička
2018-01-12- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka , Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Exotická kuracia panvička
Ingrediencie
- 2 ks cibule
- 1 ks väčšiu červenú papriku
- 1 ks cuketu
- 300 g kuracích pŕs
- 2 ks banány
- čili omáčku
- sójovú omáčku
- soľ
- 50 g nesolených arašidov
- škrobovú múčku
- 2,5 dl šľahačkovej smotany
- olivový olej
Postup
Krok 1
Kuracie prsia nakrájame na rezance. Mäso osolíme, pokvapkáme čili omáčkou, sójovou omáčkou a olivovým olejom. Premiešame a necháme asi 30 minút odstáť. Cibuľu, papriku a cuketu pokrájame na rezance. Kuracie mäso osmažíme na veľmi horúcom olivovom oleji. Osobitne na olivovom oleji osmažíme zeleninu. Osmažené mäso zaprášime škrobovou múčkou, premiešame a zalejeme šľahačkovou smotanou. K mäsu pridáme zeleninu a banány pokrájané na kolieska. Banány už iba prehrejeme a podávame. Porciu posypeme nasucho opraženými arašidami.