Salzburgské halušky na sladko

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 4 vajcia, 1 vrecúško vanilkového cukru, soľ, 50 g masla, 40 g práškového cukru, 40 g polohrubej múky, 1 pohár slivkového kompótu, mletú škoricu 0,5 dl likéru, kryštálový cukor.

Postup

Krok 1

Oddelíme si žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme ich do peny. K bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme ich na tuhý sneh. Počas šľahania pridávame po malých množstvách práškový cukor. Žĺtkovú penu, tuhý sneh a múku zľahka premiešame. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia. Pekáč vymastíme maslom a varechou, alebo lyžicou doň kladieme, z pripraveného cesta, halušky. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry. Slivky vykôstkujeme a spolu so šťavou, mletou škoricou a kryštálovým cukrom dáme variť. Varíme za stáleho miešania, pokým nám nevznikne hustá slivková omáčka. Na zver pridáme do omáčky likér (napríklad griotku). Upečené halušky poukladáme na taniere a polejeme pripravenou slivkovou omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1237
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1238

Podobné recepty:
  • Jednoduché, výborné slané pečivo

    Jednoduché, výborné slané pečivo

  • Pečeň na paprike

    Pečeň na paprike

  • Tajomstvo orientu

    Tajomstvo orientu

kuk