Rybie kocky so zemiakovými slimákmi a citrónovou omáčkou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov uvarených v šupke, listový špenát, 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, maslo, soľ, mleté biele korenie, muškátový oriešok, 80 g polohrubej múky, 500 g rybieho filé, 1 citrón, 5 žĺtkov, 150 g hladkej múky, 2 lyžice masla, 2 dl šľahačkovej smotany, 2 dl zeleninového vývaru.

Postup

Krok 1

Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme listy špenátu a krátko podusíme. Potom pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, soľ, premiešame, ešte krátko podusíme a necháme vychladnúť. Uvarené a ošúpané zemiaky prelisujeme, alebo najemno postrúhame, pridáme 4 žĺtky, soľ, postrúhaný muškátový oriešok, polohrubú múku. Vymiesime cesto, ktoré rozvaľkáme na plát hrubý asi 1 cm. Na plát dáme vychladnutý špenát. Špenát rozprestrime iba na polovicu cesta. Cesto zvinieme, pričom začneme zo strany, na ktorej je špenát. Roládu pokrájame na kolieska – slimáky, hrubé asi 1,5 cm. Slimáky opečieme v horúcom tuku, z každej strany asi 1 až 1,5 minúty. Ryby rozmrazíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a nasolíme. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme múku, premiešame a po chvíli zalejeme vývarom, šľahačkovou smotanou a citrónovou šťavou. Za stáleho miešania necháme zovrieť. Odstavíme z ohňa a pridáme 1 žĺtok. Dobre premiešame. Ryby pokrájame na kocky a opražíme ich na horúcom toku zo všetkých strán. Ryby poukladáme na taniere a polejeme ich citrónovou omáčkou. Do omáčky vložíme opečené zemiakové slimáky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 636
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

637

Podobné recepty:
  • Okey vianočný punč

    Okey vianočný punč

  • Zapekané artičoky

    Zapekané artičoky

  • Exotické morčacie mäso

    Exotické morčacie mäso

kuk